Roewe Marvel X

Roewe heeft een nieuwe crossover gepresenteerd: de Marvel X. Het is een elektrische auto die naast de conventioneel aangedreven RX3 en RX5 (die laatste is er ook als plug-in hybride) in het gamma komt. Er komen twee varianten: een met twee motoren (85 kW/116 pk + 52 kW/71 pk) op de achteras en een met drie motoren die naast de twee motoren op de achteras ook een permanent-magnetische synchrone motor op de vooras (85 kW/116 pk) heeft en daarmee vierwielaangedreven is. De auto zou vanaf stilstand in vier seconden naar honderd kilometer per uur moeten kunnen sprinten. De lengte, breedte en hoogte zijn respectievelijk 4679, 1919 en 1616 mm, de wielbasis is 2800 mm. De Cw-waarde is 0.29. Meer gegevens volgen waarschijnlijk spoedig. Het lijkt me waarschijnlijk dat deze techniek ook in de voor Europa bedoelde modellen van MG en LDV zal worden gebruikt. Beide merken keren volgend jaar terug op de Nederlandse markt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*