HUMAN HORIZONS HIPHI 1: EEN BIJZONDERE EV UIT CHINA

Verzin maar eens een goede naam voor een automerk en een model. In China is deze Human Horizons HiPhi 1 opgedoken, een ‘premium supercar-inspired electric SUV’ aldus de fabrikant. Rond 2021 moet ie in productie gaan.

562 sensoren

Volgens Human Horizons moet de HiPhi 1 straks in staat zijn om autonoom te rijden. Daartoe is deze auto uitgerust met maar liefst 562 sensoren. De auto heeft zelfs koplampen die ook kunnen fungeren als projectoren. Zo kan de auto een boodschap op het wegdek projecteren om aan voetgangers duidelijk te maken dat ze kunnen oversteken.

Zes deuren

En hadden we al gezegd dat deze HiPhi 1 maar liefst zes deuren heeft? Jazeker! Aan de bestuurderskant is er zelfs een ‘dakportier’ toegevoegd om eenvoudiger in en uit te kunnen stappen. Best uniek. Aan ruimte aan boord zal vast en zeker geen gebrek zijn, onder meer door een flinke wielbasis. In het interieur vinden we een overvloed aan displays, zelfs voor de bijrijder.

Twee elektromotoren

Over de technische specificaties van deze Human Horizons HiPhi 1 is nog niet heel veel bekend.  Vermoedelijk heeft het voertuig twee elektromotoren, elk met 272 pk. In de bodem zou Human Horizons een 96 kWh accupakket hebben verwerkt waarmee de auto 644 kilometer moet kunnen afleggen volgens de verouderde NEDC-meetmethode. Gaan we hem op de weg zien? Tja, dat is altijd een goede vraag. Kwestie van afwachten of Human Horizons zijn ambities kan waarmaken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*