Amazon koopt 100.000 elektrische busjes

Amazon heeft 100.000 elektrische busjes besteld bij de maker van elektrische auto’s Rivian. Dat heeft Amazon-topman Jeff Bezos gezegd.

De grote bestelling van elektrische busjes van Rivian past bij een plan van Amazon om al in 2040 volledig CO2-neutraal te zijn. Eerder mikte het concern daarvoor op 2050.

De 100.000 busjes van Rivian zullen door Amazon gebruikt worden voor de zogeheten “laatste mijl”, de daadwerkelijke bezorging bij klanten aan huis. De eerste busjes worden naar verwachting in 2021 geleverd en eind 2022 wil Amazon er al 10.000 rond hebben rijden.

Rivian is een start-up die onder meer een elektrische pick-up in ontwikkeling heeft. Daarvan zijn alleen nog testversies gebouwd. Het nieuwe busje gaat de onderneming speciaal voor Amazon bouwen. De techreus is een van de investeerders in Rivian.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*