RENAULT WERKT AAN EEN ELEKTRISCHE AUTO ONDER DE € 10.000,-

Volgens Renault is een elektrische auto nog voor velen onbereikbaar. Dit komt mede door de hoge aanschafprijs. De Fransozen willen hier echter verandering in brengen. Renault werkt momenteel aan een kleine elektrische auto die voor nog geen € 10.000,- al van eigenaar kan wisselen. Met deze zet wilt Renault als eerste de markt openbreken als prijsvechter op het gebied van elektrische voertuigen in Europa.

PRIJS

Enkel wanneer een elektrische auto schappelijk geprijsd is kan deze ook een breder publiek vinden, aldus Thierry Bollore, CEO van Renault. Op dit moment heeft Renault al een betaalbare elektrische auto op de markt. De Renault Zoe is de op een na best verkopende elektrische auto in Europa. Dit model moet enkel nog de Tesla 3 voor zich dulden. Volgens de CEO kan dit nog veel beter en zit de sleutel enkel in de juiste prijsstelling. Volgens Thierry Bollore wordt er aan de Renault Zoe al verdient, terwijl de productieaantallen nog erg laag zijn. Wanneer de productie verder opgeschroefd kan worden zal de prijs verder naar beneden gedrukt worden. Dit laatste zal dan direct vertaald worden in een lagere aanschafprijs.

RENAULT CITY KZ-E

Zelf geeft de CEO aan dat ze binnen vijf jaar deze doelstelling willen behalen in Europa. Wij verwachten overigens niet dat Renault hier zo lang over zal doen. Volgend jaar komt de fabrikant met de City KZ-E in China op de markt. Deze volledig elektrische auto kan al voor € 8700,- de showroom verlaten. Hiervoor krijg je dan een 26,8 kWh accupakket met een 43 pk sterke elektromotor. Hiermee heb je een actieradius van ongeveer 270 kilometer.

Met dit model heeft Renault in ieder geval bewezen dat ze goedkope elektrische auto’s kunnen maken. In Europa hebben wij uiteraard andere wensen en eisen, maar de eerste start heeft de fabrikant al wel gemaakt. De doelstelling om een elektrische auto onder de € 10.000,- te kunnen aanbieden lijkt plotseling dichterbij en een stuk realistischer te worden. Wat Renault nu enkel nog weerhoud is het succes van deze City KZ-E. Mocht het werkelijk een succes zijn, dan zal deze basis worden gebruikt voor een Europees model.

IMPACT

Mocht Renault werkelijk succes te kunnen boeken met deze City KZ-E, dan kan dit zomaar een enorme impact hebben op de prijsstellingen van elektrische auto’s. De Zoe is in dat opzicht al redelijk betaalbaar voor elektrische maatstaven. Zoals wij nu weten kan het dus altijd nog goedkoper. Wij hopen dan ook van harte dat het project in China een groot succes zal worden. Wanneer het dat is zal dit een enorme impact hebben op de verkopen in Europa. Een elektrische auto wordt dan plotseling voor iedereen bereikbaar, ook voor de kleine portemonnee. Juist dit laatste lijkt het doel te zijn van Renault. De fabrikant wil iedereen zo snel mogelijk over laten stappen naar een elektrische auto, maar het budget is natuurlijk ook belangrijk.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*