Alle prijzen Mini Electric bekend

Hoeveel de goedkoopste Mini Electric gaat kosten, dat wisten we al. Inmiddels zijn alle prijzen van de elektrische Mini bekendgemaakt. Wat we alvast kunnen verklappen: de prijzen lopen snel op…

In juli konden we je al vertellen wat de vanafprijs van de Mini Electric wordt. Voor 34.900 euro krijg je de Mini Electric Basic. Deze instapversie heeft onder meer led-koplampen, cruisecontrol en klimaatregeling standaard, evenals een navigatiesysteem met een 6,5-inch touchscreen.

Forse meerprijs Mini Electric Essential

De volgende stap in de prijslijst is de Mini Electric Essential. Daarvoor vraagt Mini 38.400 euro, oftewel 3500 euro extra. Voor die forse meerprijs krijg je onder meer een bestuurders-assistentiesysteem met camera’s, parkeerhulp achter, een achteruitrijcamera, stoelverwarming en luxere bekleding met half (nep)leer. Bovendien kan de koper van een Mini Electric Essential uit meer carrosseriekleuren kiezen.

Elektrische Mini met led-matrix-koplampen

Wil je wat extra luxe en connectiviteit, dan kun je voor 40.900 euro de Mini Electric Charged kiezen. Daarin beschik je over een compleet mediapakket met een groter (8,8 inch) multimediascherm met split-screen functie, parkeerhulp vóór en achter, een head-up display, adaptieve led-matrix-koplampen en een hoogwaardiger audiosysteem.

Topversie Mini Electric voor 42.900 euro

Het hoogst op de Mini Electric-ladder staat de Yours, met een prijskaartje van 42.900 euro. Voor die 2 mille extra ten opzichte van de Charged krijg je onder meer een glazen panoramadak, 17-inch lichtmetalen wielen en leren bekleding.

Actieradius Mini Electric

Technisch zijn alle uitvoeringen identiek. Dat wil zeggen dat er in alle gevallen een 184 pk sterke elektromotor in de neus ligt. Die batterij heeft een capaciteit van 32,6 kWh. Daarmee blijft de Mini achter bij de concurrentie. De Honda e heeft een 35,5 kWh-batterij, de Opel Corsa-e en Peugeot e-208 komen tot 50 kWh en de Renault Zoe haalt 52 kWh. Dat uit zich in de actieradius van de Mini Electric. HIj komt 232 kilometer ver op een lading. De Opel, Peugeot en Renault halen respectievelijk 330, 340 en 390 kilometer. De Mini is wel het vlotste van het stel. De honderdsprint is in 7,3 tellen geklaard en in minder dan 4 seconden zit je al op 60 km/h.

Elektrische Mini bestellen

Met een maximale laadcapaciteit van 11 kW kan de Mini Electric in tweeënhalf uur tot 80 procent worden opgeladen. De laatste 20 procent tot ‘nokkie vol’ kost een uur extra. Bij een snellaadstation kun je de Mini Electric met een maximale laadcapaciteit van 50 kW binnen 35 minuten tot 80 procent opladen. om een nieuwe Mini Electric te rijden, moet je aanzienlijk meer geduld oefenen. Je kunt hem nu al bestellen, maar de aflevering vindt op z’n vroegst in maart 2020 plaats.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*