Tentoonstelling 120 jaar elektrische auto

 In de Rotonde van het ANWB-hoofdkantoor in Den Haag is tot en met februari 2020 de tentoonstelling ‘De geschiedenis van de elektrische auto’ te zien. De tentoonstelling vertelt hoe de elektrische auto zich in honderd jaar tijd heeft ontwikkeld van een stadsauto die in Nederland vooral als taxi werd gebruikt tot een modern 21ste-eeuws voertuig.

De elektrische auto lijkt – opnieuw – door te breken. Tot ongeveer 1920 werd de elektrische auto veel gebruikt door stedelijke taxibedrijven. Daarna won de fossiele brandstofauto terrein en speelde de elektrische auto amper nog een rol in de Nederlandse mobiliteit.

Snelle comeback

Sinds 2012 maakt elektrische rijden een pijlsnelle comeback. Het aantal elektrische voertuigen neemt jaarlijks flink toe en inmiddels kent Nederland zelfs de hoogste laadpaaldichtheid ter wereld.

Bezoektijden

De tentoonstelling is te bezoeken van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur in het ANWB-hoofdkantoor, Wassenaarseweg 220, 2596 EC Den Haag. De toegang is gratis en de tentoonstelling is te zien tot en met februari 2020.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*