MAZDA ‘MX-30’ DUIKT OP

Mazda brengt een volledig elektrische auto mee naar de Tokyo Motor Show, een kakelverse inzending die zich mogelijkerwijs nu al laat zien.

Mazda is al enige tijd bijzonder druk met de ontwikkeling van zijn eerste volledig elektrische auto, een model dat tijdens de Tokyo Motor Show zijn publieksdebuut beleeft. Een Japans tijdschrift is niet helemaal secuur met zijn informatie omgegaan en lijkt de auto al op de cover te hebben gezet.

Als dit inderdaad Mazda’s grote primeur is van de Tokyo Motor Show, dan hebben we te maken met een auto die MX-30 heet. Dat zorgt direct voor enige verwarring. Hoewel Mazda de letters ‘MX’ onder meer gebruikte voor productieauto’s als de MX-3 en MX-6, plakte het de lettercombinatie vooral op studiemodellen. Ook in dit geval lijkt de nieuwkomer een studiemodel, al zal een definitieve productieversie designtechnisch niet sterk van deze auto gaan afwijken.

De MX-30 lijkt een cross-over met een sterk aflopende daklijn te worden die doorspekt is met bijzondere designelementen. Zo doet het kleine achterdeurtje vermoeden dat deze ‘verkeerd om’ opent en alleen te openen valt als het voorportier is geopend. Eerder zagen we dat al op de RX-8. De neus van de auto heeft opvallend dunne grille, hetgeen we momenteel op geen enkele andere Mazda zien. Mogelijkerwijs opent deze nieuwkomer de deur naar een nieuwe designtaal van Mazda.

Volgens Japanse media krijgt de ‘MX-30’ een 142 pk en 265 Nm krachtige elektromotor die zijn vermogen naar de voorwielen stuurt. Het accupakket zou een capaciteit van 35,5 kWh hebben. Op definitieve cijfers en officiële afbeeldingen moeten we nog tot later deze week wachten.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*