Rusland komt ook met elektrische auto

MOSKOU (ANP/DPA) – Rusland stapt in de elektrische automarkt en begint in het eerste kwartaal van het komend jaar met de productie van de Zetta, een naam die staat voor Zero Emission Terra Transport Asset.

  • Klik hier voor meer informatie

Minister van Industrie Denis Mantoerov zei dit tegen persbureau Tass. De driedeursauto zou 560 kilometer kunnen rijden voor die opnieuw moet worden opgeladen en omgerekend circa 6400 euro gaan kosten.

Minister van Industrie Denis Mantoerov zei dit tegen persbureau Tass. De driedeursauto zou 560 kilometer kunnen rijden voor die opnieuw moet worden opgeladen en omgerekend circa 6400 euro gaan kosten.

Toch wordt het niet de eerste Russische elektrische auto. De Russische uitvinder en ingenieur Hippolyte Romanov (1864-1944) ontwierp en produceerde een elektrische auto in 1899, die de bijnaam ‘de koekoek’ kreeg. Drie jaar later lanceerde hij een elektrische bus die twintig passagiers kon vervoeren. Een plan van de gemeente Sint-Petersburg om met die busjes voor openbaar vervoer te gaan zorgen is nooit uitgevoerd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*