Powerbank-aanhanger is dé oplossing voor laadpaalfiles

Wil je op vakantie zonder in de file te staan bij de laadpaal voor je elektrische auto? Het Franse bedrijf EP Tender heeft naar eigen zeggen de oplossing in de vorm van een aanhanger die dienst doet als reserve-accu.

In de wereld van de mobiele telefoons is het een bekend verschijnsel: de zogeheten ‘powerbank’: een van tevoren opgeladen reserve-accu die je telefoon kan opladen wanneer de accu bijna leeg is. Het Franse bedrijf EP Tender heeft dat principe nu vertaald naar de elektrische auto.

Het bedrijf ontwikkelde aanhangwagentjes met een accu van 36 kWh – exact zoveel als de accu van een elektrische e-Golf – zodat je rijdend je auto kunt opladen. Volgens Automotive News Europe wil de Franse start-up binnen vijf jaar aanhangers met 60 kWh introduceren. Ook werken ze aan een heus netwerk, waarbij je van aanhanger naar aanhanger kunt rijden om zo zonder laadpaalfiles 

  • Klik hier voor meer informatie
en soepbuiken van alle restaurantbezoeken tijdens het wachten op je bestemming aan te komen.

Het gehele systeem wordt aangestuurd via een app en het huren van een mobiele powerbank gaat 34 euro per dag kosten. De Alpenkreuzer en caravan moeten helaas thuisblijven wanneer je van het systeem gebruikmaakt en echt sexy ziet het er ook niet uit. Bovendien moet je een speciale koppelingset aanschaffen bij EP Tender, die nodig is om de accu-aanhanger aan te kunnen sluiten. Dat vergt een eenmalige investering van zo’n 600 euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*