BMW onthult ‘Tesla-killer’ met 600 km bereik

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 85

BMW heeft de conceptversie van de elektrische i4 gepresenteerd. De middelgrote elektrische Gran Coupé verschijnt in 2021.

De i4 Concept heeft volgens BMW dankzij een 80 kWh-accupakket een actieradius van 600 kilometer, wat meer is dan de meeste elektrische auto’s. Het vermogen is 530 pk en hij gaat van 0 naar 100 km/u in vier seconden De topsnelheid is ruim 200 km/u. Het maximale laadvermogen is 150 kW, vergelijkbaar met veel andere elektrische auto’s.

Aan de voorkant van de i4 Concept zit een grote grille. De i4 gebruikt de vijfde generatie van de eDrive-aandrijflijn, net als de kleine SUV iX3, die later dit jaar al in productie gaat.

Productie start in 2021

De productie van de BMW i4 start volgend jaar. De prijzen zijn nog niet bekend. BMW investeerde 200 miljoen euro in de nieuwe fabriek in München waar de i4 wordt gebouwd.

De uiteindelijke versie zal erg lijken op deze conceptversie. Mogelijk worden voor de introductie nog enkele onderdelen aangepast, zoals de achterbumper en de koplampen.

Geluiden bij optrekken

De BMW i4 krijgt speciale acceleratiegeluiden ter compensatie van het gebrek aan motorgeluid. Die geluiden zijn gemaakt door componist Hans Zimmer en verschillen per automodus.

Met de i4 gaat BMW de concurrentie aan met onder meer de Tesla Model 3 en de Polestar 2. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*