TESLA BEREIKT RECORD VAN 1 MILJOEN ELEKTRISCHE AUTO’S

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 82

Als het gaat om records heeft Tesla hier een enorm zwak voor. Ditmaal kunnen de Amerikanen weer een record bijschrijven in de boeken. Het is de eerste autofabrikant die 1 miljoen volledig elektrische auto’s heeft weten te produceren. Deze mijlpaal werd in eigen thuisland bereikt.

TESLA MODEL Y

Het moment van deze productiemijlpaal wordt nog eens extra speciaal gemaakt. De miljoenste Tesla die van de band rolde was namelijk een rode Tesla Model Y. Het betreft een van de eerste modellen in deze serie die later deze maand nog uitgeleverd zullen worden. Het is onbekend of deze ‘speciale’ model Y een plekje zal krijgen bij Tesla zelf of daadwerkelijk ook naar een klant zal gaan. Wij verwachten zelf dat Tesla al een mooi plekje heeft bedacht op het hoofdkantoor om deze trots met al zijn medewerkers te delen.

IN KORTE TIJD VEEL WAARD

Tesla is relatief gezien nog een erg jonge autofabrikant. Inmiddels kunnen wij het merk niet meer wegdenken uit het dagelijkse straatbeeld. Een kleine 12 jaar geleden begon Tesla met de productie van de volledig elektrische Roadster. Het was hun eerste model welke was gebaseerd op een Lotus. De Roadster bracht Tesla het eerste bescheiden succes, maar zeker nog niet de grote aantallen.

De Model S kwam ongeveer een jaar later op de markt. Het was een serieuze auto en gaf ons direct inzicht tot waar Tesla toe in staat was. Voor het eerst werden de Amerikanen echt serieus genomen en de productieaantallen werden flink opgeschroefd. Hierna kwam de Model X die het wereldwijde succes verder vergrootte, maar het echte succes kwam met de Model 3.

Dankzij het laatste genoemde model is Tesla inmiddels een van de meest waardevolle autofabrikanten ter wereld geworden. De Model Y zal de rij verder aanvullen en het succes mogelijk nog verder vergroten.

VERWACHTINGEN

De verwachtingen rondom Tesla zijn hooggespannen. De fabrikant is momenteel wereldwijd flink aan het uitbreiden met verschillende fabrieken. Zo werd er recentelijk nog een fabriek in China geopend. Op deze locatie zal de Model 3 en de Model Y van de band rollen. In Duitsland is inmiddels ook de start gemaakt voor een productielocatie. De stijgende vraag naar elektrische auto’s zal Tesla in de aankomende jaren zeker geen windeieren leggen. Wanneer de volgende mijlpaal bereikt zal worden is niet bekend en hierover deed de fabrikant geen uitspraak. Wij verwachten zelf dat dit niet lang zal duren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*