Wiebe Wakker krijgt Gouden Stekker voor wereldreis met omgebouwde elektrische Golf Variant

Wiebe Wakker heeft de Gouden Stekker gewonnen. Deze trofee wordt door de Vereniging Elektrisch Rijden (VER) uitgereikt aan mensen die zich op een onderscheidende wijze inzetten voor het stimuleren van elektrisch rijden. Wiebe Wakker reed vanuit Nederland in ruim 3 jaar door 34 landen met zijn omgebouwde elektrische Golf Variant en eindigde dit jaar in Australië. “Wiebe Wakker maakt duidelijk dat je met een elektrische auto overal kunt komen. Een indrukwekkend verhaal van een man met een missie die enorm veel aandacht voor elektrisch rijden opleverde”, legt Dirk van den Blink van de VER uit.

Wakker reed op 15 maart 2016 weg uit Houten. Zijn route bracht hem via West-Europa, Scandinavië, Oost-Europa, Turkije, Iran, het Midden-Oosten, India, Zuidoost-Azië en Australië naar Nieuw-Zeeland. Na Nieuw-Zeeland is de reis voor Wakker nu echt klaar. “Ik voel dat ik aan een nieuwe uitdaging toe ben. Elke dag naar een nieuwe gastheer en weer mijn tas uitpakken kost veel kracht. Ik heb een heel mooi avontuur gehad, maar ik ben nu wel blij om terug naar Nederland te komen.” Wakker wil onder meer een boek schrijven over zijn reis en een bedrijf over duurzaamheid oprichten.

De Vereniging Elektrische Rijders (VER) is de vereniging voor gebruikers van en geïnteresseerden in elektrisch rijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*