GRATIS PARKEREN IN PARIJS MET EEN UITSTOOTVRIJE AUTO

Als je naar de Franse hoofdstad gaat, kun je gratis parkeren in Parijs met een uitstootvrije auto. Je moet dit wel aanvragen. Eenmaal goedgekeurd hoef je alleen maar een blauwe parkeerschijf achter de voorruit te leggen.

Als je regelmatig naar Parijs gaat, weet je hoe moeilijk het is om daar op straat te parkeren. En daarbovenop: het is duur. Je kunt echter gratis parkeren in Parijs met een uitstootvrije auto.

Welke auto’s kunnen van de regeling gebruik maken?

Personenauto’s of lichte bedrijfsauto’s (voertuigcategorie M1 en N1) op drie of vier wielen kunnen gebruik maken van de regeling om gratis te parkeren in Parijs met een uitstootvrije auto. Daaronder vallen onder andere: elektrische auto’s, auto’s op waterstof, plug-in hybride auto’s of auto’s op aardgas (met een uitstoot onder de 60 g/km). Auto’s op lpg met een uitstoot onder de 120 g/km komen ook in aanmerking voor deze regeling. Al die auto’s kunnen in de Franse hoofdstad parkeren zonder ook maar een cent te betalen. Hiermee wil Parijs stimuleren dat mensen kiezen voor auto’s met een lage uitstoot.

Zo vraag je gratis parkeren in Parijs met een uitstootvrije auto aan

Je kunt ook als buitenlander gebruik maken van gratis parkeren in Parijs met een schone auto. Als je buiten Frankrijk woont hoef je alleen maar een aanvraag in te dienen bij de Section du Parking sur Voie Publique. Dat moet je wel per post of aan de balie in Parijs doen. Het adres voor de aanvraag is

Section du Stationnement sur Voie Publique (SSVP)
22, rue du Château des Rentiers
75013 Paris
France

Je moet een kopie van het kentekenbewijs van je auto meesturen, waarop de voertuigcategorie en de CO2-uitstoot staan.

bron:

https://www.autoweek.nl/parkeren/gratis-parkeren-in-parijs-met-een-uitstootvrije-auto/

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*