Google Maps krijgt handige nieuwe functies voor je elektrische auto

Google onthulde op techbeurs CES 2024 dat zijn autosysteem Android Auto binnenkort aan Google Maps kan doorgeven hoeveel rijbereik jouw elektrische auto nog heeft. Zo kun je onder andere sneller laadpalen op je route vinden.

De Google Maps-update voor Android Auto komt als eerste uit op de Ford Mustang Mach-E en de elektrische pick-up F-150 Lightning. Dat zal ‘de komende maanden’ gebeuren. Later zullen ook andere EV’s die met Android Auto werken toegang krijgen tot de dienst. Over welke merken of modellen het gaat zegt Google niet in zijn persbericht. 

Behalve suggesties voor laadpalen op de route, toont Google Maps ook hoe vol je batterij nog zal zijn wanneer je op je bestemming aankomt. Je zal ook te zien krijgen hoe lang je jouw auto zal moeten opladen. 

Reisjes plannen wordt gemakkelijker

Een andere update, die vandaag wordt uitgerold, zal het gemakkelijker maken om een reis te plannen. Zowel Android- als iOS-gebruikers zullen routes die ze op voorhand via Google Maps plannen, rechtstreeks naar hun auto kunnen sturen.  Deze feature is beschikbaar voor alle auto’s die compatibel zijn met ‘Google built-in’.

Chrome komt naar je auto

Vanaf vandaag zullen sommige auto’s ook Google Chrome krijgen. De bètaversie wordt voor bepaalde modellen van Polestar en Volvo uitgerold. Later dit jaar volgen meer auto’s, maar weeral zegt Google niet welke merken of modellen.

Tegelijkertijd krijgen auto’s met Google built-in ook meer apps, zoals streamingdiensten PBS KIDS en Crunchyroll. Ook zal je de Weather Channel app kunnen checken in je auto. 

Meer nieuwe merken

Verder laat de techreus weten dat binnenkort meer auto’s uitgerust worden met Google built-in. Later dit jaar zullen bepaalde modellen van Nissan, Ford en het bij ons minder bekende Lincoln worden toegevoegd aan de line-up. Daarna zal ook Porsche op het lijstje komen te staan.

Ten slotte krijgen meer auto’s de digitale autosleutel van Google. Aanvankelijk gaat het enkel over bepaalde auto’s van Volvo. Weeral belooft het bedrijf dat later andere merken zullen volgen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*