Kerv Automotive: een driewielige auto uit Eindhoven

Binnenkort wil het nieuwe bedrijf een driewieler op de markt brengen.

2017. Dat moet het jaar zijn dat Kerv Automotive uit Eindhoven een futuristische en sportieve driewieler op markt brengt. Als we de (nog wat lege) site mogen geloven komt het kantelvoertuig met als motorisering een 1,5 liter turbomotor of een elektromotor. Verder zou hij beschikbaar moeten komen als coupé, cabrio en als hard-top, zoals te zien is aan de patenttekeningen in de gallery.

Wie er achter Kerv Automotive zitten? Een club managers van de versnellingsbakkenfabrikant Punch Powertrain uit Belgisch Limburg (CVT aandrijvingen) en de Vlaamse investeringsmaatschappij LRM om precies te zijn. Het Belgische De Tijd sprak met Kerv, die konden vertellen dat je aan de combinatie van een sportieve trike en een auto met drie wielen moet denken.

Naar goed gebruik bij dit soort projecten loopt de site nog niet over van informatie: “Coming soon. Expected 2017”, maar kennen we dit concept niet ergens van? Nou zeker. Het doet natuurlijk sterk denken aan de lichtgewicht Carver One, eveneens een sportieve driewieler die de bestuurder het bochtengevoel van een motorrijder wist te bezorgen. Of er voldoende vraag was naar dit apparaat valt te bezien, en hiernaast kampte de fabrikant met sterk oplopende levertijden waardoor het bedrijf al snel op de fles ging.

Wie bovenstaande teaser bekend voor komt, dat klopt! We duikelden vorig jaar alpatenttekeningen op van een driewieler die niet alleen sterk op een Carver leek, maar ook voldoet aan wat we van bovenstaande teaser zien. Net als we op de site van Kerv lezen, zagen we ook in de patenttekeningen zowel een exemplaar met vast dak, een soort targa en een échte cabrio. Voor de aandrijving zorgt ofwel een 1.5 benzine, of een elektrische motor. En laat Puch Powertrain nu weer gespecialiseerd zijn in elektrische aandrijflijnen. En omdat toevalligheid niet bestaat, patent-aanvrager Punch Powertrains was ook al een van de partners van Carver. Laten we hopen dat het tot productie komt, zodat er dan naast MINI’sook sportieve driewielers uit ons landje komen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*