Stigo e-scooter wint 3 prijzen | Lancering in Beijijng

Internationale presentatie van s’ werelds lichtste en snelst opvouwbare Stigo e-scooter. Maandag 16 mei 2016, Beijing, China.

The Stigo e-scooter, een uitvinding uit Estonia, is vandaag officieel gepresenteerd aan een internationaal publiek in Beijing. Deze gebeurtenis markeert de lancering van de massaproductie en internationale verkoop van s’ werelds lichtste en snelst opvouwbare e-scooter, de Stigo, die sinds een aantal jaren in ontwikkeling was. De eerste Stigo e-scooters komen in juni 2016 voor de consument beschikbaar. In Peking, zal de Stigo e-scooter worden gepresenteerd door CEO Ardo Reinsalu, ontwerper Matti Õunapuu, en vertegenwoordigers van de Chinese joint venture Yizhou He en Yi Sun.

Stigo CEO Ardo Reinsalu: “De Stigo elektrische scooter is ontworpen vooral voor stadse mensen die kiezen voor een lichtgewicht (13,9 kg) scooter, die snel op te vouwen is, zodat je het makkelijk binnenshuis op kan bergen en mee kan nemen in het openbaar vervoer. Stigo is milieuvriendelijk voor woon-werkverkeer voor de stedelijke gebruikers maar ook ideaal voor caravan-, camper- en jachteigenaren en kan ook worden gebruikt, bijvoorbeeld in grote fabrieken, ziekenhuizen en universitaire campussen. Het draait puur op elektriciteit, en kost slechts een paar eurocent per kilometer. Naast de ongekende compactheid, heeft Stigo heel veel media-aandacht gekregen vanwege zijn pure design. In 2014 won de Stigo e-scooter prototype de prestigieuze EOF Pulse Award in de categorie van de Elektriciteit en Smart Living. Vandaag starten we de productie en verkoop van Stigo e-scooters aan eindgebruikers via wederverkopers en in de soon-to-be-opended e-shop.

 

De moedermaatschappij van Stigo is een onderneming uit Estland die zich richt op design, ontwikkeling en marketing van de e-scooter. Het team van de Chinese joint venture is verantwoordelijk voor de productie, kwaliteit en materialen. Stigo fabrikant “Ming” heeft jarenlange ervaring op het gebied van fietsen en fabriceert o.a. producten voor de merken “Specialized” en “Strida”.

De Stigo e-scooter heeft een typegoedkeuring in Europa, is E-gemarkeerd, en is een wettelijk toegestaan voertuig voor de openbare weg. Het basisidee van Stigo is om mobiliteitsproblemen van de stedelijke bewoners op te lossen. Het concept van het product wordt geniaal simpel genoemd – de lichtgewicht e-scooter kan in 2 seconden worden opgevouwen en kan worden mee getrokken als een golftas of een koffer op wieltjes. De afmetingen van de opgevouwen Stigo zijn slechts 48×40 cm. Daarom kunt u Stigo overal mee naartoe nemen en hoef je nooit te zoeken naar een parkeerplaats. Je kunt hem opladen via een gewoon stopcontact. De e-scooter is uitgevonden in Estonia en is verkrijgbaar in 200W en 250W motor. De topsnelheid ligt op 25 kilometer per uur. Afhankelijk van het model, kan de e-scooter rijden tot 30 kilometer op een enkele lading.

Maandag komen de afgevaardigden van Stigo naar Nederland om een samenwerking met MOVE aan te gaan omtrent de distributie in Nederland België en Luxemburg

De Stigo zal waarschijnlijk al leverbaar zijn vanaf 25 juli in de Benelux

Kijk de video

 

1 Trackback / Pingback

  1. STIGO TEST verslag van MOVE | 12-13 juni 2016 – Move-nl.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*