Deze rolstoel beklimt zelf de trap

woensdag 17 juni 2015 17:35

Zwitserse studenten maken een rolstoel waarmee invaliden zelf een trap op kunnen komen.

Een stoel die op hobbelige grond kan rollen was er al, net als eentje waarmee gehandicapte kinderen op een schommel kunnen spelen. Heel handig en fijn, maar zodra er een trap in de buurt is, heb je nog steeds een probleem. Of eigenlijk had… want hij komt eraan: de eerste rolstoel die omhoog kan klimmen.

Werktuig- en Elektrotechniekstudenten aan het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie en een groep studenten Industriële Vormgeving aan de universiteit van Zürich besloten de koppen bij elkaar te steken. Het resultaat: de Scalevo-rolstoel, gebaseerd op het bestaande Segway-systeem. De voorbereiding duurt even, maar daarna klimt hij als een soort rups omhoog. Cool!

OGO tecnologies uit Nieuw Zeeland, Scalevo uit Zwitserland die de trap op kan, Werner Schmidt uit Duitsland heeft een hoogte verstelbare stoel ingebouwd en wij, MOVE Nederland in samenwerking met MOVE België hebben een soortgelijke rolstoel in ontwikkeling. Allen zijn nog niet in productie.

De voortgang van de ontwikkeling word elders op onze site gepubliceerd. Het eerste prototype is al getest. Wij verwachten de pre-order campagne in augustus op te starten. Wilt u onze ontwikkelingen op de voet volgen of wilt u kans maken op de pre-order Kortingscoupon en een van de eerste bezitters wil zijn, stuur ons dan een email naar CEO@move-nl.com

Zie ook: Revolutionaire rolstoel beweegt als Segway – Zonder handen te besturen!!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*