Dè 2015 hype: het elektrische surfboard

Als je van wake boarden houdt en er geen goeie golven zijn en je ook niet achter een lawaaiige motorboot wilt hangen, dan is de oplossing een gemotoriseerd wakeboard. Die waren er al langer, maar ze maakten veel lawaai. Nieuw zijn nu stille elektrisch varende wake- of surfboards, die met Lithium batterijpakketten zowel prima prestaties tot 71 km/u, als actieradius hebben.
Eco-vriendelijk actiesport bedrijven, het kan nu met e-surfboards en ’t kan nog “betaalbaar” ook.
  
Wij verwachten dat dit dè hype voor dit jaar gaat worden en laten u boards van vier fabrikanten zien, twee ervan komen dit voorjaar* beschikbaar en kunnen nu al als pre-order besteld worden.
 Qua snel vaar problematiek denken wij, dat deze boards als surfplanken nog buiten elke regeling vallen en je kunt ze ook nog elektronisch op 20 km/u begrenzen, waarmee tegelijkertijd de actieradius geweldig toeneemt.
RADINN electric wakeboard
Lampuga S
Waterwolf MXP-3
Aquila Surfboards
Conclusie:
Op effectieve vaartijd onderscheiden de boards zich met de ons beschikbare gegevens niet zo veel, het maakt veel uit hoe hard je feitelijk vaart, maar 20 à 30 minuten met bijna vol gas is zo ongeveer wel de standard.
Omdat Lithium qua levensduur gevoelig is voor hogere temperaturen (> 25°C) is wit als board kleur aan te raden.
Op basis van de specificaties en de prestaties zoals we die op het water gelegd zien worden, lijken ons de Aquila boards, vooral ook gezien hun prijsstelling en korte snel laadtijd, de meest gunstige propositie.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*