China wil miljarden in oplaadpunten steken

China wil tot wel honderd miljard yuan (12,3 miljard euro) uitgeven aan de aanleg van oplaadpalen voor elektrische auto’s.
Die maatregel wordt binnenkort officieel bekendgemaakt, zo hebben ingewijden dinsdag gezegd tegen financieel persbureau Bloomberg. Met de investering hoopt de Chinese regering het gebruik van elektrische voertuigen een impuls te geven.

China heeft zich onlangs ten doel gesteld dat in 2016 minimaal dertig procent van de auto’s die voor het wagenpark van de overheid worden aangeschaft elektrisch zijn. Die grens wordt in de jaren daarop verder verhoogd. Tot dusver ligt de verkoop van elektrische auto’s echter ver achter op de planning.

Netwerk

Door het netwerk voor opladen uit te breiden moet het bovendien voor consumenten aantrekkelijker worden een elektrische auto aan te schaffen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*