De elektrische Trikke haalt een topsnelheid van bijna 30 km/h en als je een beetje mee swingt dan haal je 40km

Nieuws van 2002

Interview met Joris de Luij van Trikke BeNeLux tijdens de Schoner Vervoer Toer in Amsterdam over de uPT elektrische Trikke; de ultra-lichte persoonlijke transporter. Joris verteld hoe de Trikke ingezet kan worden als een gecombineerde fitness excersise en vervoersmiddel. De Trikke wordt voortbewogen door een draaiende beweging te maken. De elektrische Trikke is ook uitgerust met een elektrische hulpmotor. De elektrische Trikke haalt een topsnelheid van bijna 30 km/h en als je een beetje mee swingt dan haal je 40km op 1 acculading. De elektrische Trikke wordt gemaakt van aluminium, is erg licht en kan opgevouwen worden. De accu kan er eenvoudig uitgeklikt worden, hierdoor kun je hem ook eenvoudig in de trein meenemen.

Sinds de introductie in 2002 zijn er wereldwijd vele honderdduizenden Trikke voertuigen verkocht. De inmiddels grote groep enthousiaste Trikke fans zien hem als hét alternatief voor de sportschool. Maar dit najaar introduceert Trikke BeNeLux de uPT elektrische Trikke; de ultra-lichte persoonlijke transporter.

De uPT heeft veel weg van de elektrische fiets, zo kun je energie uit je lijf en uit een batterij combineren. Hier houdt het vergelijk echter meteen weer op, want een Trikke heeft drie wielen en kan kantelen in de bochten. En door dit kantel mechanisme heb je constant het gevoel als of je de heuvel af naar kantoor aan het skiën bent! Een heerlijk gevoel…

De Trikke gekanteld

Met slechts 17kg is de Trikke uPT zeer handzaam. Hierdoor neem je hem snel overal mee naartoe. Licht maar toch robuust, de Trikke voldoet aan de hoogste veiligheidseisen van vandaag. Het gepatenteerde “Camber” mechanisme zorgt voor optimale stabiliteit. De Trikke is zo ontwikkeld, dat hij snel en gemakkelijk op te vouwen is. Hij is dan zeer handzaam en past bijvoorbeeld in de kofferbak, in de meterkast, garage of zelfs onder het bed… De oplaadbare Lithium batterij stelt je in staat 30km te rijden zonder bij te laden. Geef je de Trikke extra swing, dan haal je met gemak 40km. Met een extra batterij – die je in een oogwenk wisselt – verdubbel je de radius.
De Trikke heeft geen uitstoot en een volle accu kost slechts een paar cent. Bovendien is hij geruisloos en ontlast je de filedruk tijdens het spitsuur…

Heel sportief

De elektrische Trikke heeft geen uitstoot en een volle accu kost slechts een paar cent. Bovendien is hij geruisloos en ontlast je de file druk tijdens spitsuur…

De Trikke uPT was voor het eerst live in actie te zien tijdens de schoner vervoer toer op zondag 20 september 2009 in Amsterdam. De Trikke uPT kon dezelfde dag op de Electric Avenue (normaal Albert Cuyp) getest worden en alles testrijders waren onder de indruk.
Tijdens de start van de schoner vervoer toer werd de Trikke gepresenteerd aan oa.: Ruud Lubbers – Minister van Staat, Marijke Vos – Wethouder Zorg en Welzijn Amsterdam en Job Cohen – Burgermeester Amsterdam.

“Voor de energieke forens is een Tribred de uitkomst! Ik klap hem uit op een parkeerplaats net buiten de ring en cruise de file voorbij naar kantoor of een klant.” Aldus Joris de Luij – Operationeel Manager Trikke Europe.

Specificaties uPT elektrische Trikke

Energieverbruik 7,2 Wh/km
Gewicht 17 kg
Bereik 30 km
Bereik met swing 40 km
Vermogen 250 W
Accutype Lithium-ION 32V 9A
Laadtijd 5 uur
Topsnelheid 29 km/h

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*