Grote automerken werken samen aan een snellaadnetwerk

Belangrijk nieuws op het gebied van elektrische mobiliteit in Europa.

Ford Motor, de Volkswagen Groep, de BMW Groep en Daimler bundelen hun krachten en hebben een plan om een snellaadnetwerk te bewerkstelligen langs snelwegen in Europa. De autofabrikanten doen op deze manier een eigen bedrage om de elektrische infrastructuur te verbeteren en de markt van de elektrische auto aantrekkelijker te maken.

Een oplaadstation moet net zo gewoon gaan worden als een tankstation. Het doel van de samenwerking is om zo’n 400 snellaadstations te realiseren in Europa, zo hebben ze vandaag bekendgemaakt. Tegen 2020 moeten elektrische rijders toegang hebben tot duizenden laadstations, aldus de samenwerkende partijen. De stations leunen op Combined Charging System (CCS) technologie en DC snelladen tot 350 kW.

Volgend jaar begint de bouw van het eerste snellaadstation. De betrokken autofabrikanten zijn ieder bezig met een elektrificatie van het gamma. Ford pompte onlangs miljarden in groene ontwikkelingen, Volkswagen opende in Parijs het elektrische offensief met het I.D Concept en Mercedes met de Generation EQ. BMW heeft het groene i en iPerformance label.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*