Laadpalen voor opladen van elektrische auto’s in Eindhoven

www.eindhoven.nl

Eindhoven vindt elektrisch rijden belangrijk. Elektrische auto’s zijn schoner, zuiniger en beter voor het milieu. We streven ernaar dat iedereen met een elektrische auto, deze kan opladen binnen een straal van 300 meter. In Eindhoven staan verspreid over de stad al zo’n duizend laadpalen. De gemeente plaatst geen en is geen eigenaar van laadpalen. Wel geven we professionele exploitanten toestemming om laadpunten in Eindhoven te realiseren en exploiteren.

Op twee plekken staan snelladers: bij de McDonalds aan de Noord-Brabantlaan en het Van der Valk Hotel aan de Aalsterweg. Hier kunnen elektrische voertuigen (indien geschikt) in kortere tijd worden geladen.

Geen laadpaal in de buurt?

Heeft of krijgt u binnenkort een elektrische auto, maar is er geen laadpaal bij u in de buurt? Als gemeente kunnen wij een vergunning verlenen aan marktpartijen voor het plaatsen en exploiteren van een laadpunt in de openbare ruimte bij u in de buurt. Hierbij gelden de voorwaarden dat:

  • u geen mogelijkheid heeft om op uw eigen terrein (zoals een oprit) een laadpunt te plaatsen.
  • bij u in een straal van 300 meter geen laadpaal aanwezig is.

Wilt u een laadpunt aanvragen, meldt u zich dan bij een marktpartij, bijvoorbeeld www.openbaarladen.nl. Houd er rekening mee dat de procedure voor het plaatsen van een laadpaal twee tot drie maanden in beslag kan nemen. Bovendien geldt dat belanghebbenden bezwaar kunnen maken. Er is dus vooraf geen zekerheid dat er op de betreffende locatie een laadpaal geplaatst wordt.

Laadpaal op eigen terrein

U kunt (als particulier of bedrijf) ook op uw eigen terrein een laadpunt realiseren. Het laden is meestal goedkoper dan het laden bij een openbaar laadpaal, u kunt het oplaadpunt altijd gebruiken en het is vaak eenvoudig te organiseren. De gemeente heeft geen subsidies voor laadpunten op eigen terrein. Wilt u een laadpaal laten plaatsen op uw eigen terrein? Dan kunt u terecht bij de autodealer,
leasebedrijf of installateur.

Oplaadpaal in de openbare ruimte

Kunt u vaak niet terecht bij een openbare oplaadpaal? Neem dan contact met ons op via opladen@eindhoven.nl. Wij bekijken dan de mogelijkheden voor het reserveren van een tweede parkeervak of het plaatsen van een extra laadpaal.

Opladen met een laadpas

Iedereen kan de publieke laadpalen gebruiken. Daarvoor heeft u een laadpas nodig, die u kunt kopen bij een laadpasaanbieder. Laadpasaanbieders hebben verschillende abonnementen en tarieven waaruit u kunt kiezen. De laadpasaanbieder bepaalt en verrekent de kosten. Kijk voor een overzicht van aanbieders op www.oplaadpalen.nl.

Parkeren bij laadpalen

Bij elke laadpaal zijn één of twee parkeervakken gereserveerd voor het opladen van elektrische auto’s. U ziet dit door het verkeersbord bij de laadpaal. Niet-elektrische auto’s of auto’s die niet worden opgeladen, mogen hier niet staan.

Als de laadpaal staat in een betaald-parkerengebied, of een (parkeer)vergunninggebied, dan geldt dat ook voor het parkeervak bij de laadpaal. U moet in dat geval ook betalen voor het parkeren of een parkeervergunning hebben. Bij onjuist parkeren of onjuist gebruik van de laadpaal kan de gemeente een boete uitschrijven.

www.eindhoven.nl

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*