Opel Ampera-e alleen via geselecteerde dealers

Opel start in de loop van het voorjaar met de levering van de volledig elektrisch aangedreven Ampera-e. Nederland is een van de eerste landen in Europa waar de auto verkrijgbaar wordt.

De nieuwe Opel Ampera-e wordt in de loop van het voorjaar leverbaar in Nederland. Ons land is als een van de eerste in Europa aan de beurt. Elektrisch rijden is goed ontwikkeld in Nederland, dankzij de aantrekkelijke overheidssubsidies en het omvangrijke laadnetwerk. Leaserijders profiteren bijvoorbeeld van 4 procent bijtelling en particuliere kopers betalen geen wegenbelasting en BPM-heffing.

Nederland is niet allereerste land, Opel start met de levering van de elektrische auto in Noorwegen. Later in het voorjaar volgen dan Nederland, Duitsland en nog een aantal andere landen. In 2018 zal de productie volledig op stoom zijn. Het merk zet de auto niet bij alle dealers neer. Opel wijst gespecialiseerde ‘e-agents’ aan die de Ampera-e gaan aanbieden.

De Ampera-e heeft een actieradius van 500 kilometer, volgens de huidige meetmethode. Opel schat dat het rijbereik volgens de nieuwe wereldwijde verbruiksmeting, die vanaf september 2017 wordt uitgerold, zo’n 380 kilometer bedraagt. De Nederlandse prijzen van de elektrische Opel zijn nog niet bekend.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*