Zonne-energie ook zonder eigen dak

LINGEWAARD – Coöperatie Lingewaard Energie biedt Lingewaarders die niet zelf stroom op kunnen wekken met zonnepanelen toch de mogelijkheid gebruik te maken van zonne-energie.

De voorinschrijving is deze week geopend.

500 huishoudens
De Coöperatie Lingewaard Energie is al enige jaren in de weer op het gietwaterbassin van het tuinbouwgebied Bergerden een drijvend zonnepark te realiseren. Het gaat om een park van circa 6000 panelen, waarmee jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen kilowatt zonnestroom opgewekt kan worden. Voldoende voor ruim 500 huishoudens. Volgens planning wordt het zonnepark in de eerste helft van 2017 opgeleverd. De coöperatie biedt nu al iedereen de mogelijkheid om via voorinschrijving zijn of haar interesse kenbaar te maken.

Voorschriften
„Niet elk dak is geschikt voor het opwekken van zonne-energie”, zegt Frans van Herwijnen van de coöperatie. „Omdat het op het noorden ligt of omdat lokale voorschriften of beperkingen van de verhuurder plaatsing simpel weg verbiedt.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*