Deze elektrische motor voorziet je huis van stroom-VIDEO

Slim!

De Johammer J1 is niet zomaar een elektrische tweewieler. De motorfiets weet zich te onderscheiden van de rest door een laadsysteem voor thuis aan te bieden. Het systeem is te vergelijken met de Powerwall van Tesla. In het geval van de J1 gaat het om een 12 kWh batterij.

De motorfabrikant is gevestigd in Oostenrijk en de J1 werd in 2014 onthuld. Het bedrijf heeft tot nu toe 60 exemplaren van de motorfiets geleverd in Europa. Op een volle acculading kun je met het topmodel ongeveer 200 kilometer rijden. De firma heeft plannen om een variant met een zijspan te maken. Deze moet een grotere batterij en dus een grotere actieradius krijgen.

Bloomberg sprak met oprichter Johann Hammerschmid over zijn bedrijf en de toekomst. Hammerschmid zegt in het interview dat intelligente mobiliteit en energieproducten hand in hand samengaan. Wat Tesla doet met de Powerwall doet Johammer met hun eigen systeem. De J1 is leverbaar in twee varianten met een vanafprijs van 22.900 euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*