Binnenkort te zien op de grachten? De elektrische bakfiets van Citroën

Het is een heerlijke rustgevende gedachte: een autovrije stad. Een straatbeeld met alleen maar fietsen is echter ook zo saai, dus hopen wij snel deze elektrische bakfiets van Citroën tegen te komen. Tot die tijd pakken wij nog wel de VanMoof Electrified S.

Met zelfrijdende elektrische auto’s zal het autoverkeer afnemen, maar dat betekent niet dat fietsen er niet als auto’s uit mogen zien. Zo denkt de Italiaanse architect Luca Agnelli er tenminste over. Om zijn herinnering aan de Citroën 2CV vorm te geven heeft hij de ‘2CV Paris’ ontworpen.

Het beste van twee werelden

Luca heeft een stokoude Duomo bike uit 1929 met een Citroën 2CV uit 1980 samengebracht voor dé bakfiets anno twintigzestien. De fiets is uiteraard elektrisch. Wel moeten er nog wat ramen aan de zijkanten worden aangebracht zodat kids tijdens een ritje naar buiten kunnen staren.

Waarschijnlijk snap je wel dat het om een enkel exemplaar gaat en heeft Luca niet de intentie om ‘m in productie te nemen. Hij fiets er liever zelf mee door Milaan.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*