De simpele reden waarom Ferrari nooit aan de elektrische auto zal beginnen

Welke elektrische Ferrari is jouw favoriet? O wacht, Ferrari bouwt helemaal geen elektrische auto’s. Dat terwijl initiatieven als die van Tesla en Porsche veel lof krijgen. But why Ferrari?

We weten dat Ferrari wel met hybride (deels elektrische) wagens komt. Denk maar aan de LaFerrari, een supersnelle wagen die in de miljoen euro kost. Maar volledig elektrisch gaan, dat is nog niet gebeurd en zal ook nooit gebeuren. Dat stelde Michael Leiters, de baas van de technologische divisie van Ferrari. De reden hiervoor is simpel.

Die bass Ferrari moet je horen, niet voelen

Het geluid. Die heerlijk ronkende doch vervuilende motor. Dat je al van heinde en verre kan horen dat er zo’n rood monster aan komt scheuren. Of het nou een V8- of V12-motor is, dat maakt een Ferrari een Ferrari. Dan kan de elektrische wagen nog zoveel voordelen kennen, maar dat ontbreekt er toch écht aan.

Het één of het ander

Is er dan een anderen optie? Zou je het geluid niet kunnen nabootsen? Dat lijkt ons redelijk lame. Zonder dat geluid verder leven, dat kun je de consument ook niet aandoen. Dan neem je die authenticiteit van de ronkende Ferrari weg. Dat lukt je enkel met de motor die op brandstof loopt.

Daarom snappen wij de keuze om geen elektrische wagen te maken. Zo kun je (af en toe) laten weten dat je er bent met je rode sportbeest. De elektrische auto’s van de concurrentie zullen daar meer last mee hebben. Waar de Ferrari zich laat horen als een grommende beer zullen zij meer als een spinnende kat overkomen. Qua prestaties doen ze dan niet eens aan de Ferrari ten onder, maar ja, dat geluid hè.

Voor de macho’s

Het is in ieder geval duidelijk dat de autolegende de elektrische markt aan zich laat voorbijgaan. Natuurlijk weten wij dat het een beetje inhoudsloos machogedrag is. Maar ja, waar vraag is, is aanbod. En daar speelt Ferrari slim op in!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*