Audi Q8 debuteert in Detroit

Audi maakt komaf met de speculaties en bevestigt de komst van de Q8, de grootste crossover van het merk met de vier ringen.

Deze topversie uit het Q-gamma zal de technische basis delen met de recente Q7. Het is niet echt een verrassing dat Audi ook een sportievere variant van haar grote SUV lanceert. Eerder bouwde BMW al een X6 op basis van de X5 en ook Mercedes lanceerde de GLE Coupé op basis van de GLE. Ingolstadt kon dus niet langer achterblijven. In Detroit laat Audi een bijna productierijp studiemodel zien. Vooraan zien we een achthoekig singleframe radiatorrooster en de brede C-stijlen in de flanken zijn een knipoog naar de hoekige oer-Quattro uit de jaren tachtig.

Verder zie je brede spatborden en een lage, aflopende daklijn die de coupévorm moet benadrukken. Over motorisaties geeft Audi nog geen informatie maar het ziet er naar uit dat hier ook elektrische of op zijn minst gedeeltelijke elektrische aandrijving (in de vorm van een plug-in hybrid) zal worden gebruikt. Begin januari 2017 op de motorshow van Detroit zal hierover worden gecommuniceerd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*