Ingenieuze Free Electric-fiets produceert bij 1 uur trappen 24 uur aan energie

De wereld kent flink wat speciale en onbaatzuchtige mensen en Manoj Bhargava is er daar zeker één van. Bhargava is de oprichter van 5-Hour Energy, het bestverkochte energiedrankje ter wereld. Waar hij hier hard voor werkt zou je denken dat hij de miljarden die hij met dit drankje heeft verdiend flink zou spenderen. Dat doet hij ook wel, maar dan op een manier die je niet verwacht. Hij stopt namelijk 99 procent van zijn vermogen in allerlei goede doelen.

Elektrische fiets die energie opwekt

Bhargava heeft over de jaren heen flink wat geld in allerlei projecten gestopt. Één van die projecten is het opzetten van onderzoekteams om probleemstukken in onze huidige maatschappij aan te pakken. Hierbij legt hij de nadruk op energie en water. Dit zijn volgens hem de ware manieren om zaken als een goede gezondheid tot stand te laten komen. Waar de halve wereld geen elektriciteit kent of slechts twee uur per dag elektriciteit kent is het van belang om een middel uit te vinden die dit probleem oplost. De Free Electric-fiets is dit middel. Deze fiets wekt elektriciteit op. Zoveel dat je met een uurtje trappen genoeg elektriciteit kunt opwekken om je gehele huis 24 uur lang van energie te voorzien. En het grootste voordeel is dat-ie geen schadelijke stoffen uitstoot. Zo kunnen drie miljard mensen van energie worden voorzien zonder daar direct meer schadelijke stoffen voor uit te stoten! Ingenieus!

 

Derdewereldlanden

Waar we in Nederland te lui en verwend zijn om 24 uur lang te trappen om zo energie voor ons huis op te wekken is dit een middel voor derdewereldlanden. Met de Free Electric kunnen zij namelijk opeens genieten van elektriciteit en alle middelen die daarop draaien. Zo kun je denken aan verwarmd water, ‘s avonds licht om een boek te kunnen lezen, het opladen van je smartphone en zelfs het wekken van energie voor je computer. Een toffe, wereld-veranderende uitvinding dus. Bedankt Manoj Bhargava!

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*