Van concept naar realiteit: de Toyota Coupé High Rider toont aan dat het kan

De autowereld staat altijd op z’n kop als er weer een nieuw (futuristisch) concept de wereld in wordt gebracht. Voorzien van een dynamisch design en vette features. Het is dan ook altijd een teleurstelling als wij erachter komen dat de fabrikant geen productieplannen voor dit model heeft. De toekomst wordt er immers mee gebouwd. Toyota weet ons dan ook met de nieuwe C-HR compleet te verrassen. Chapeau guys, chapeau!

Toyota kon de groeiende vraag in het cross-over segment niet beter beantwoorden

Het is geen geheim dat het cross-over segment steeds populairder wordt. Ook in Nederland! En dan bedoelen wij natuurlijk geen blokkige off-roaders. Het is knap dat Toyota voor de nieuwe Coupé High Rider geen concessies heeft gedaan en bij zichzelf is gebleven.

Voor deze cross-over SUV is het Japanse automerk namelijk trouw gebleven aan het allereerste ontwerp. Je kunt dan ook wel stellen dat er een frisse wind door het designlandschap van Toyota waait. Check onderstaande video maar eens voor een mooie eerste impressie van de Toyota C-HR:

Logisch overigens dat er voor deze strakke auto geen concessies zijn gedaan. Waarom zou je concessies doen als je weet dat het daar uiteindelijk niet beter van wordt. En dat het ook nog verantwoord is, is mooi meegenomen.

Genieten van fluisterstil rijcomfort

De Toyota C-HR beschikt namelijk over de nieuwste generatie van Toyota’s Hybrid technologie. Dit resulteert in een laag brandstofgebruik en mooie prestaties. De EV (Electric Vehicle) modus zorgt er bijvoorbeeld voor dat je van fluisterstil rijcomfort kunt genieten. Lang niet gek Toyota, lang niet gek.

Binnenkant spreekt ook tot de verbeelding

Laten we eerlijk zijn, een auto moet aan de buitenkant shinen en gezichten op straat laten meedraaien. Maar wat is voor jou als bestuurder ook belangrijk? Juist de binnenkant! Jij zit uren in de cockpit, dan moet deze omgeving vertrouwd en inspirerend aanvoelen. Je wil een hoge zitpositie, zonder in te leveren op het rijgevoel, right?! Als wij het mis hebben corrigeer ons dan gerust.

De binnenkant van de CH-R is vanuit de urban flow designgedachte aangepakt. De muziek komt uit het JBL Premium audiosysteem. Een verfijnd audiosysteem met negen speakers die samen een vermogen van 576 Watt produceren.

Een verfijnde toevoeging aan het C-segment

De Toyota C-HR is wat ons betreft dan ook een heerlijke toevoeging aan het C-segment. Een auto die aansluit bij een nieuwsgierige mindset, die weet wat hij of zij wilt. Een gedurfd ontwerp met een prijskaartje vanaf 24.495 euro. Leasen kan uiteraard ook!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*