De toekomst van Audi vrachtwagens: elektrisch en autonoom

Mobiliteit verandert op alle mogelijke manieren. En dat gaat veel verder dan alleen personenauto’s, hybride fietsen en buizen waarin supersnelle capsules ons van A naar B brengen. Want wat geldt voor de eerste categorie lijkt nu ook over te slaan naar de transportwereld. Mercedes verraste een aantal weken geleden al met een zeer futuristische truck. Vandaag meldt ook Audi zich en doet er nog een schepje bovenop.

Twee briljante designers ontwierpen voor Audi, dat immer vasthoudt aan ‘Vorsprung durch Technik’, twee totaal verschillende vrachtwagens. Deze laten de denkrichting zien van elektrisch en autonoom rijdende vrachtwagens die in de toekomst op snelwegen zijn te begroeten. Ze lijken nog ver weg maar niets staat de technische mogelijkheden in de weg om ze morgen al te bouwen. Dat de hele wetgeving en ons wegennet totaal op z’n kop moeten lijkt nog geen onderwerp. Dat laatste is spijtig want eigenlijk zouden we allang bezig moeten zijn met het bouwen van nieuwe snelwegen die het mogelijk maken om met dit soort nieuwe transportvormen te kunnen gaan omgaan. Die ontwikkeling kan niet snel genoeg gaan.

De overheden lijken echter te slapen op dit punt, want we zijn alleen bezig met het oplossen van stukjes snelweg waar te veel files zijn. Bij Audi, Mercedes en menig ander merk is men klaarwakker en is het slechts een kwestie van jaren voordat we dit soort nieuwe futuristische vrachtwagens de fabriek zien uitrijden. Onderstaand twee studies voor Audi van Artem Smirnov en Vladimir Panchenko die moeite hebben om te kiezen. Wij zeggen doe beide dan maar.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*