AH bezorgt binnenkort met 12 elektrische bakfietsen in Amsterdam

Albert Heijn neemt binnenkort tien extra elektrische bakfietsen in gebruik om in Amsterdam boodschappen te bezorgen.

Dat schrijft Het Parool. Afgelopen zomer introduceerde Albert Heijn twee elektrische bakfietsen in de hoofdstad voor de bezorging van boodschappen in het centrum. Na een succesvolle testperiode heeft de supermarktketen besloten het aantal bakfietsen uit te breiden.

In december komen er drie bij en binnenkort moeten het er in totaal twaalf zijn. Wanneer de rest van de fietsen in gebruik worden genomen, maakt Albert Heijn niet bekend.

Elektrische fiets

De bezorgfietsen, voorzien van elektrische trapondersteuning, kunnen elk dertig volle boodschappenkratten vervoeren. Dat is volgens Het Parool een derde van het aantal kratten dat in een reguliere bestelwagen past. Met twaalf bakfietsen zouden dan ook vier bestelwagens kunnen worden vervangen.

De fietsen worden vooral in de binnenstad ingezet, waar de reguliere bestelwagens vaak aanlopen tegen oponthoud en dichtslibbende straten. Ze worden gevuld op de Amsterdamse overslaglocatie van Ah.nl in Noord.

Duurzaam vervoer

Bezorging met de elektrische bakfietsen moet volgens Albert Heijn de doorstroming van het verkeer in het drukke centrum van Amsterdam verbeteren. Zo wil de retailer naar eigen zeggen bijdragen aan duurzamer en verkeersvriendelijker vervoer in de binnenstad.

De retailer voert vanuit Noord ook een test uit met een elektrische bezorgwagen in de stad.

Elektrische bakwagens

Daarnaast ontwikkelt Albert Heijn in samenwerking met vervoerder Simon Loos en producent Ginaf twee elektrische bakwagens, waarmee het bedrijf vanaf het distributiecentrum in Zaandam naar Amsterdam gaat rijden.

Als voorloper op de elektrische bakwagens gebruikt Albert Heijn al vier hybride voertuigen, die de last mile, de laatste kilometer van en naar de winkel, volledig elektrisch afleggen. “Daarmee ontlast je de hele lokale omgeving van emissie, wat betreft geluid en schadelijke uitstoot”, zei Peter Leegstraten, senior consultant transport bij Ahold Transport, eerder in een interview met DuurzaamBedrijfsleven Media.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*