VIDEO-Nikola onthult duurzame vrachtwagen van de toekomst

Nikola Motor Company heeft op een besloten bijeenkomst de Nikola One onthuld: een waterstof-elektrische vrachtwagen met een verbluffende actieradius van ruim 1.900 kilometer.

Dat meldt Uncova.

Waterstoftruck

De waterstoftruck van Nikola heeft zes elektromotoren met een totale kracht van maar liefst 1.000 paardenkracht. Hiermee is de truck in staat om binnen 30 seconden een snelheid van bijna 100 kilometer per uur te bereiken.

Een lithium-ion-accupakket van 320 kilowattuur drijft de motoren aan en zorgt ervoor dat de truck volledig emissievrij is.

Luxe

De Nikola One onderscheidt zich niet enkel door zijn kracht en duurzaamheid. De futuristische truck is namelijk ook uitgerust met allerhande luxeartikelen. Zo beschikt de wagen over twee bedden, een groot tv-scherm, wifi, een koelkast, vriezer en magnetron.

Bekijk de onthulling van de futuristische truck hier:

Waterstofstations

Momenteel is het aantal waterstofstations nog gering. Nikolo zal daarom zelf 364 tankstations voor waterstof bouwen in de Verenigde Staten en Canada. Deze stations moeten aan het einde van 2019 operationeel zijn.

Het duurt dan ook nog even voordat de Nikola One daadwerkelijk van de band rolt. Nikola hoopt dat de eerste trucks in 2020 de weg op kunnen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*