‘Elektrisch rijden populair bij financials’

De financiële en consultancysector lopen voor op het gebruik van elektrische voertuigen, maar de IT-sector staat op nummer een als groenst rijdende sector.

Dat blijkt uit onderzoek van ALD Automotive. Het onderzoek werd uitgevoerd over 14.000 leasevoertuigen in Nederland. Er zijn gegevens verzameld over de gemiddelde consumentenprijs, CO2-uitstoot, brandstofverbruik en de populairste modellen en merken.

In 2015 was het gemiddelde aantal elektrische personenauto’s en bestelbusjes in Nederland 0,12 procent, blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). ALD Automotive verwacht echter dat dit percentage in 2016 is gestegen. Van de voertuigen die financiële instellingen gebruiken, is 6 procent elektrisch, wat hoger ligt dan het landelijk gemiddelde.

Milieuvriendelijk en zuinig rijden

Daarnaast lopen de consultancybranche en de IT-sector, met respectievelijk 4 procent en 3 procent, voor op het gebruik van elektrische voertuigen. Uit de analyse van CO2-uitstoot en brandstofverbruik blijkt dat de financiële sector ook zuinig en milieuvriendelijk rijdt. Vergeleken met de andere sectoren uit de analyse rijdt de financiële sector 3,8 liter per 100 kilometer.

Volgens ALD Automotive staat de IT-sector, met gemiddeld 100,5 gram CO2-uitstoot per kilometer, op nummer een als groenst rijdende sector. De sector die het minst scoort op zuinig en milieuvriendelijk rijden is de makelaardij sector. Vergeleken met de IT-sector stoten auto’s binnen de makelaardij gemiddeld 149,5 gram CO2 uit per kilometer.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*