Bijtelling youngtimers in 2017 eenvoudiger

Net als de bijtellingsregels voor nieuwe auto’s worden die van youngtimers eenvoudiger. Dat niet alleen, voor bijna alle auto’s gaat het tarief omlaag.

Goed nieuws voor wie in 2017 een youngtimer van de zaak gaat rijden. Het reguliere tarief gaat omlaag van 35 naar 32 procent. Dat wil zeggen: bij auto’s ouder dan 15 jaar wordt 32 procent van de dagwaarde belast als loon. Uitzondering zijn elektrische youngtimers, voor zover die er zijn. Daarvoor geldt een tarief van 14 procent van de dagwaarde.

De bijtellingsregels voor youngtimers worden in 2017 net als die van nieuwe auto’s sterk vereenvoudigd. Dit jaar geldt er nog een systeem met verschillende percentages, afhankelijk van de CO2-uitstoot. Dat systeem wordt afgeschaft, ook voor youngtimers. Voor oudere auto’s zijn die verschillende categorieën bovendien overbodig, omdat bijna alle youngtimers in de hoogste CO2-klasse vallen.

Mocht je een auto hebben die bijna 15 jaar oud is, dan wordt de bijtelling tot het moment dat de auto de vereiste leeftijd heeft bereikt berekend over de nieuwwaarde. Dat percentage is in 2017 22 procent, tenzij het een elektrische auto is. Daarvoor geldt een tarief van 4 procent.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*