E-bikes voor kinderen

Ziet u het voor u, met het gehele gezin op de elektrische fiets? Het Duitse Ben-E-bikes brengt binnenkort elektrische fietsen voor kinderen op de markt. Voortaan kunnen kinderen moeiteloos papa & mama, opa & oma bijhouden tijdens langere fietstochten. Elektrisch fietsen wordt een hobby voor het hele gezin.

Ben-E-bikes ontwikkelde een e-bike speciaal voor jongeren. Na twee jaar van ontwikkeling en testen, presenteert dit merk de beste en veiligste kinder E-bikes in de wereld. Op dit moment zijn er elektrische fietsen beschikbaar voor senioren, forensen, jongeren, maar voor kinderen waren deze er nog niet.

Veiligheid

Veiligheid stond bij de ontwikkeling van deze kinder e-bikes voorop. De frames moesten robuust zijn, dus alle modellen beschikken over een mountainbike frame. Voor het gemak van op- en afstappen is de bovenbuis licht naar beneden getrokken. Verder moesten de fietsen ook niet te zwaar worden.

Lichtgewicht e-bike, geschikt voor kinderen

De e-bikes zijn uitgevoerd met een borstelloze 250W achterwielmotor. Achterwielmotoren zijn voor kinder e-bikes de beste keuze, vindt Ben-e-bikes. De 2,1 kg zware motor is lichter dan bijvoorbeeld huidige middenmotoren. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn onderhoudsarm. De snelheid van de motor kan worden aangepast van 10 tot 20 km/h.

Kleine 175Wh batterij

Veel fabrikanten van elektrische fietsen voor volwassenen bieden hun klanten een hoge capaciteit batterij met 400-500 Wh voor ritten tot een maximum van 120 km. Op de e-bikes voor jongeren moet vanwege het gewicht een kleinere variant accu worden geïnstalleerd. Het gewicht van de bestuurder is ook iets lichter dan een volwassen persoon. Hiermee wordt de actieradius dus ook gehalveerd, dit is voor kinderen natuurlijk ruim voldoende.

Volgens de website van Ben-e-bikes zijn de modellen beschikbaar vanaf maart 2017.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*