Formentera introduceert elektrische auto’s voor een duurzame toekomst

In samenwerking met Citroën heeft Formentera de Citroën E-Mehari gelanceerd. De ideale elektrische auto om het eiland te ontdekken. Door de volledig elektrische aandrijving is er geen schadelijke uitstoot en blijft het bijzondere eiland behouden voor de toekomst.

Formentera gaat beginnen met haar innovatieve plan voor een geleidelijke invoering van elektrische voertuigen met het uiteindelijke doel; het bereiken van duurzame mobiliteit. Een verhoging van oplaadpunten, gratis parkeren voor elektrische voertuigen reguleren en het creëren van nieuwe exclusieve parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen zijn enkele van de maatregelen die in de komende maanden gelanceerd zullen worden.

Baanbrekend

Vorig jaar mei kondigde Formentera een baanbrekend initiatief aan om het aantal elektrische auto’s op het eiland geleidelijk te verhogen. Formentera wilt beginnen met het plaatsen van oplaadpunten bij Pitiuasa. Uiteindelijk moeten deze oplaadpunten te vinden zijn over het gehele eiland. Via deze manier wilt Formentera bijdragen aan duurzaam toerisme en een van de eerste eilanden worden dat zich volledig richt op duurzaamheid.

Om dit doel te bereiken heeft de Consell Insular de Formentera de publieke oplaadpunten met 60% verhoogd t.o.v. het begin van het project. Op verschillende strategische locaties van het eiland kan je tot 40 auto’s gelijktijdig opladen. Dit is een aanzienlijk hoog aantal, gezien het feit dat het eiland maar 12.000 inwoners heeft. Het opladen is gratis en onbeperkt voor alle voertuigen met 0% emissie uitstoot.

Oplaadpunten Formentera

Ook wordt er overwogen om dit jaar exclusieve parkeerplaatsen voor auto’s met 0% emissie uitstoot te creëren die gekoppeld moeten worden aan oplaadpunten. Dit is als uitbreiding op de bestaande set van oplaadpunten op Formentera.

Om deze maatregel te voltooien, zal de Consell Insular de Formentera een nieuwe administratieve procedure starten. Ze willen het aantal privé opladers voor toeristen bij onder andere hotels, restaurants en toeristische woningen verhogen. Dit is een van de belangrijkste doelstellingen van het Consell Insular de Formentera.

European Mobility Week

Formentera zal ook aanwezig zijn bij de European Mobility Week waar er een reeks aan elektrische voertuigen getoond zal worden. Dit is een van de belangrijkste gebeurtenissen gedurende de European Mobility Week.

De Consell Insular de Formentera en Spanje vernieuwen daarbij ook hun samenwerking met autobedrijf Citroën. Beide partijen vernieuwen hun partnership voor 2017 met een duidelijk gemeenschappelijk doel: de elektrische mobiliteit bevorderen. Citroën Spanje zal geleidelijk aan nieuwe elektrische voertuigen leveren voor de vernieuwing van autopark van het Consell Insular de Formentera. In 2017 zullen er 4 E-Mehari’s, 1 Berlingo Electric en 1 C-Zero opgeleverd worden aan het Consell Insular de Formentera.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*