Mitsubishi Outlander op details vernieuwd

Sunset on wet road

Mitsubishi heeft de Outlander op details vernieuwd. De uitrusting is uitgebreid, er is een nieuw infotainmentsysteem en de PHEV heeft een nieuwe functie.

Mitsubishi heeft de Outlander op details vernieuwd. Op uiterlijk vlak valt niet veel te melden, daar is het zoeken naar nieuwe details. Bij de techniek is de CVT-automaat verbeterd, net als de onderstelafstemming. Ook is er een nieuw infotainmentsysteem, dat Smartphone Link Display is gedoopt. Voorlopig is dat systeem alleen voorzien van Apple CarpPlay. De app voor Android Auto is namelijk nog niet beschikbaar in Nederland.

Nieuwe assistentie

De lijst met rijhulpsystemen is uitgebreid met automatisch grootlicht, dodehoekdetectie, detectie van kruisend verkeer achter de auto en Brake Auto Hold. Dat laatste systeem helpt bij het wegrijden op hellingen. Foward Collision Mitigation was er al, maar nu kan het ook voetgangers herkennen en zelf remingrepen uitvoeren.

Volledig elektrisch

Specifiek voor de Outlander PHEV is de nieuwe functie EV-Priority. Met die functie ingeschakeld rijdt de auto zo veel mogelijk volledig elektrisch, ook als allerlei stroomverbruikers zijn ingeschakeld. De functie richt zich volledig op volledig elektrisch rijden. Dat gaat (flink) ten koste van de elektrische actieradius en daarmee is de functie vooral geschikt voor korte ritten.

Prijzen

De vernieuwde Mitsubishi Outlander staat in de prijslijst vanaf 33.900 euro. Voor dat bedrag krijg je de vijfzits Outlander 2.0 CVT Benzine 2WD. De zevenpersoonsvariant staat in de prijslijst vanaf 36.900 euro. Dat is een groot prijsverschil voor twee extra stoelen, maar er komt ook extra standaarduitrusting bij mee. Dat verklaart de prijs. De Outlander diesel is er vanaf 37.900 euro en de PHEV kost minimaal 39.900 euro.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*