België kiest voor elektrisch rijden

Steeds meer Belgen gaan elektrisch rijden.

Volgens de laatste cijfers rijden er op dit moment 5.194 elektrische auto’s in België. 3.732 daarvan rijden in Vlaanderen. Onze zuiderburen leken altijd een beetje achter te blijven als het ging om emissievrij rijden, maar nu maken ze een ware inhaalslag.

Naast het feit dat de Belgen kiezen voor groen rijden zijn er ook steeds meer duurzame initiatieven. Steden willen bijvoorbeeld elektrisch openbaar vervoer. Daarnaast was er een sterke stijging waarneembaar als het ging om het gebruik van laadpunten in België in 2016. De Vlaamse minister van Energie, Bart Tommelein, was aanwezig op de Autosalon van Brussel en zei dat Belgen de milieuvriendelijke wagen omarmen.

Diesel, een veelgebruikte brandstofsoort in België, neemt in populariteit af. Echter rijdt nog 94 procent van de bestelwagens op diesel. Om te voorkomen dat meer mensen diesel gaan rijden betaalt men vanaf 1 juli minder belasting voor voertuigen met een lagere CO2-uitstoot. Elektrische bestelwagens zijn zelfs vrijgesteld van verkeersbelasting. Deze vrijstelling is ook tot 2020 van toepassing op bestelwagens die op gas rijden.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*