Dubai: 10 procent van alle voertuigen elektrisch in 2030

Het aandeel van elektrische en hybride auto’s in Dubai moet per 2030 ten minste 10 procent zijn.

Dat stelt het Dubai Supreme Council of Energy (DSCE), dat nieuwe doelstellingen gesteld heeft voor het terugdringen van CO2-uitstoot in de stad.

Dit meldt Gulf News.

Duurzaam vervoer

Het zogeheten ‘Green mobility’-initiatief van de DSCE moet ervoor zorgen dat de uitstoot van koolstof in de stad per 2021 al gedaald is met 16 procent. Om dit te bereiken moet 10 procent van alle auto’s die tot en met 2020 verkocht worden elektrisch of hybride zijn. Het is dan wel van belang dat alle overheidsinstanties elektrische en hybride voertuigen opnemen in hun wagenpark, stelt de DSCE.

Elektrische auto’s

Om deze doelstelling te bereiken installeerde de Dubai Electricity and Water Authority (DEWA) in 2016 al honderd laadstations voor elektrische auto’s op verschillende plekken in de stad.

Hyperloop

Dubai experimenteert al een tijdje met duurzame vormen van vervoer. Zo introduceerde het onlangs een watertaxi op zonne-energie. Daarnaast zal ’s werelds eerste Hyperloop naar alle waarschijnlijkheid Dubai met Abu Dhabi gaan verbinden. En wellicht zien we deze futuristische, zelfrijdende coupés binnenkort ook terug op de straten van Dubai.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*