Smartbe: Zelfrijdende kinderwagen

Audi, Google, Apple en Uber, ze hebben één ding gemeen. Ze werken namelijk allemaal aan een zelfrijdende auto. Het lijkt dan ook niet meer lang te duren voordat de autonoom rijdende auto werkelijkheid wordt. Het bedrijf Smartbe dacht: wat zij met auto’s kunnen, kunnen wij ook met buggy’s. En daarom ontwierp het bedrijf de Smartbe Intelligent Stroller.

De Smartbe Intelligent Stroller is een zelfrijdende kinderwagen die verbonden is met je smartwatch of smartphone. De kinderwagen heeft een ingebouwde elektrische motor waardoor hij zichzelf kan voortbewegen.

Bewegingssensoren

Nu denk je misschien: dan ben ik toch binnen no time mijn kind kwijt. Dat gebeurt niet met de Smartbe Intelligent Stroller. De kinderwagen past zijn snelheid en richting namelijk aan aan de bewegingen van de moeder of vader die in de buurt is van de buggy. Om dit mogelijk te maken heeft de speciale kinderwagen ingebouwde bewegingssensoren. Daarnaast heeft de buggy ook een ‘stopkoord’, zodat je de wagen altijd handmatig kunt laten stoppen.

Drie standen

De buggy beschikt over drie standen: de Self-Propelled Mode, de Assist Propelled Mode en ten slotte de Manual Mode. De Self-Propelled Mode is de zelfrijdende stand, hierbij doen de ingebouwde motor en de bewegingssensoren het werk voor je. De Assist Propeller Mode maakt wel gebruik van de motor, maar hierbij worden de bewegingssensoren uitgeschakeld. Ten slotte is er ook de Manual Mode, hierbij moet je zelf al het werk doen.

Extra functies

Naast de elektrische motor is de Smartbe ook voorzien van een hoop technische snufjes. Zo beschikt dat wagen over een flessenwarmer, een wiegfunctie, ingebouwde luidsprekers, een thermostaat en drie uitschuifbare luifels. Daarnaast is er ook nog aan de veiligheid gedacht. Zo heeft de kinderwagen richtingaanwijzers, ingebouwde camera’s en een antidiefstalalarm.

Ingebouwd controlepaneel

Alle speciale functies kunnen bediend worden via een ingebouwd controlepaneel, dat zich in het handvat van de buggy bevindt. Maar je kunt hem ook via de bijbehorende app besturen. De batterij van de buggy moet zo’n zes uur mee kunnen gaan en je kunt deze ook nog gebruiken om je telefoon op te laden.

Prijskaartje

Om de buggy ook daadwerkelijk te gaan realiseren is Smartbe een campagne op Indiegogo gestart. Aan de spectaculaire tech-buggy hangt wel een flink prijskaartje. Je betaalt via Indiegogo 3.099 dollar voor de versie die zelf kan rijden. Naar verwachting zullen de speciale buggy’s pas na april 2017 worden geleverd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*