NewMotion: ‘Elektrische auto leidt tot bewuster rijgedrag’

Ongeveer 60 procent van de elektrische rijders zegt bewuster rijgedrag te vertonen sinds ze een elektrische auto bezitten. Dit om zoveel mogelijk energie te besparen.

Onder jonge vrouwen is dit percentage zelfs 75 procent.

Dit blijkt uit een onderzoek van NewMotion, de grootste smart charging-leverancier van Europa, onder 5.000 Europese eigenaren van een EV.

Groei

NewMotion ziet een groei in aantal elektrische auto’s op de weg en wijdt dit aan de daling van de prijs van deze voertuigen. Sytse Zuidema, CEO van NewMotion, in een persbericht: “Er zijn steeds meer betaalbare elektrische auto’s beschikbaar, evenals meer overheidssubsidies en investeringen in de infrastructuur. Je ziet dat er een nieuwe standaard ontstaat.”

Besparing door elektrische auto’s

Ongeveer een derde van de Nederlandse elektrische rijders zegt daarnaast 20 tot 40 procent te besparen op maandelijkse kosten, vergeleken met een benzineauto.

“Uit berekeningen blijkt dat het laden van een elektrische auto zelfs tot bijna 65 procent goedkoper is per kilometer is dan het tanken van een benzineauto”, zegt Zuidema. “Wanneer je tot 20.000 kilometer per jaar rijdt, kun je met een elektrische auto dus meer dan € 1.000 euro besparen voor hetzelfde aantal kilometers.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*