Eerste tests met hybride Ford Transit

Begin deze maand kondigde Ford haar grote elektroplannen aan. Een van de nieuwtjes voor Europa is een plug-in hybride Transit en daarmee voert Ford nu de eerste tests uit in Londen.

Begin deze maand maakte Ford haar grote elektroplannen bekend. Naast een nieuwe, volledig elektrische SUV in 2020, kunnen we in Europa het jaar daarvoor een plug-in hybride Transit verwachten. Dat wordt de Transit Custom en de eerste tests daarmee zijn gestart in Londen.

Schonere lucht

Net als zo veel grote steden wil ook Londen de luchtkwaliteit in de stad verbeteren. Daarom zijn ze een samenwerking aangegaan met Ford, dat de plug-in hybride Transit Custom wil testen. Zo’n 75% van het Londense verkeer bestaat uit bestelauto’s, dus op dat vlak zou met een plug-in hybride een hoop milieuwinst te behalen moeten zijn.

Het project

De samenwerking met Ford bestaat uit twintig plug-in hybride Transit Customs, die geleverd zullen worden aan een aantal wagenparkbeheerders, waaronder openbaarvervoersbedrijf Transport for Londen. Ook ‘een dwarsdoorsnee van bedrijven in de stad’ zal de auto’s in gaan zetten. Met de inzet van de busjes wordt onderzocht hoe ze optimaal ingezet kunnen worden voor een schonere lucht in de stad. Ook worden de busjes zo intensief getest in stadsverkeer. Verder wordt in de gaten gehouden hoe ze presteren op gebied van kosten. Het project heeft ook steun van de Britse overheid.

Made in GB

De Transit CustomSchonere lucht zal de meeste stadsritten volledig elektrisch kunnen afleggen. De busjes worden in Fords technische centrum in Dunton en bij Prodrive Advanced Technology in Banbury. Technische details over de busjes worden niet gegeven. In 2019 kunnen we de productieversie van de Transit Custom Plug-In Hybrid op de markt verwachten.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*