EU wil laadpaal voor elektrische auto bij alle nieuwe huizen

De Europese Unie (EU) wil elk nieuw gebouwd of gerenoveerd huis in de toekomst uitrusten met een elektrische laadpaal. Dat moet de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s een boost geven.

De EU verwacht dat de nieuwe wet, die dit jaar nog officieel gepresenteerd wordt, in 2019 in werking treedt.

Elektrisch vervoer

De EU stelt, op basis van onderzoek, dat tenminste 10 procent van de parkeergelegenheden van nieuwe gebouwen in Europa per 2023 uitgerust moet zijn met laadstations voor elektrische auto’s. De EU speelt hiermee in op de verwachte explosieve groei van elektrische auto’s op Europese wegen.

Terugleveren aan het net

Daarnaast verwacht de EU dat elektrische auto’s in de toekomst massaal stroom terug gaan leveren aan het net. Ook daarom is een grotere laadinfrastructuur van belang. Auto’s kunnen op deze manier dienen als externe batterijen die piekvraag naar elektriciteit opvangen, zodat het elektriciteitsnet minder belast wordt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*