Felix Rosenqvist kiest voor Formule E, Mercedes blijft desondanks in hem geinteresseerd

Dit jaar nam Felix Rosenqvist het stoeltje van Esteban Ocon bij Mercedes in de DTM over en reed de laatste raceweekenden in het Duitse toerwagenkampioenschap. Toch zag de Zweed een stoeltje voor 2017 bij het merk uit Stuttgart aan zijn neus voorbij gaan. Het management van de Zilverenpijlen geeft echter toe dat ze hem graag weer in de auto hadden gezien, maar dat zijn prioriteit bij de Formule E wordt gelegd.

“Felix heeft het afgelopen jaar indruk op ons gemaakt en we hadden graag met hem komend seizoen in de DTM gewerkt”, vertelde Mercedes DTM-directeur Ulrich Fritz. ‘Gezien zijn eerste paar succesvolle races in de Formule E, daarentegen, en het feit dat hij kan eindigen als een kampioenschapskandidaat, hebben we samen besloten dat het niet logisch is om dit jaar in beide series te rijden. We gaan door met het nauw volgen van Felix en wensen hem het allerbeste.” Op dit moment kent de DTM en Formule E in 2017 twee races die samenvallen. Rosenqvist kan dan ook leven met het besluit om zich op de elektrische klasse te richten.

“We besloten samen dat het op dit moment in mijn carriere niet logisch is om zowel in de Formule E als DTM te racen, omdat het een compromis is en ik momentum – als koploper – in de Formule E heb bereikt. Er zijn twee evenementen die op de kalender samenvallen, ik richt muj daarom op een doel, de Formule E. Mercedes heeft me vertelt dat ze vorig jaar onder de indruk van me waren in de DTM en dat ze in de toekomst graag weer met me werken. De DTM is iets waarvan ik elke seconde gehouden heb en ik heb bovendien veel geleerd van het omgaan met de druk die op je schouders komt, omdat je een topfabrikant vertegenwoordigt.” Het gerucht gaat dat zijn manager en voormalig F1-coureur Stefan Johansson ook kijkt naar mogelijke opties voor GT- of LMP2-races in 2017. Toch wil de voormalig DTM-coureur daar zelf nog niets van weten.

“Het is te vroeg om over iets anders te praten” reageert Blomqvist. “Mijn belangrijkste doel licht bij de Formule E, maar als ik iets tussen de races door kan doen, ben ik blij om dat te doen.” Naast zijn activiteiten in de elektrische klasse blijft de Zweed ook doorgaan met zijn ontwikkelwerkzaamheden voor het Formule 3-team van Prema Power.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*