Duitsland maakt weg vrij voor autonoom rijden

De Duitse regering heeft met een nieuw wetsontwerp de weg vrijgemaakt voor autonoom rijden. In de nieuwe regels staat dat computers en menselijke bestuurders elkaars gelijke zijn.

“Daarmee kunnen systemen in de auto het besturen compleet van de automobilist overnemen”, verduidelijkt verkeersminister Alexander Dobrindt. Dobrindt spreekt van de ‘modernste verkeerswet ter wereld’. De Duitsers willen dat in de toekomst chauffeurs en automobilisten de auto zelf kunnen laten rijden en de handen van het stuur kunnen nemen, om wat anders te gaan doen. Het weer in de hand nemen van het stuur en de besturing van het voertuig is dan alleen nog nodig als de computer dat opdraagt of als de autonome rijfunctie niet langer werkt, bijvoorbeeld bij een klapband. Om bij incidenten bewijslast te kunnen creëren, moet de vrachtwagen van de toekomst net als een vliegtuig een soort ‘zwarte doos’ aan boord krijgen.

TTMtv reed vorig jaar al mee in een Mercedes-Benz Actros voorzien van het Highway Pilot systeem.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*