E-biker Etienne voelt zich straks ‘opgejaagd wild’ op speedbike

Bemmelnaar Etienne Bartels (59) vreest de dag dat ook hij met zijn speed-pedelec de rijbaan op moet. Die maatregel geldt sinds 1 januari voor elektrische fietsen die 45 kilometer per uur rijden.

Deze snelle e-bikes worden daartoe voorzien van een geel kenteken.

Opgejaagd
Bartels heeft dat plaatje nog niet, er geldt een overgangstermijn tot 1 juli. Hij kan dus nog niet uit eigen ervaring spreken zoals een man uit Utrecht onlangs in deze krant deed. Die krijgt steeds verwensingen van automobilisten naar zijn hoofd. Bartels verwacht die ook te krijgen op zijn rit van en naar zijn werk in Groesbeek. „Ik ben straks opgejaagd wild tussen vrachtauto’s en bussen, vooral omdat mijn fiets van 2015 is en amper 30 gaat. Vooral op de heuvels bij Groesbeek en bij tegenwind gaat ie niet zo hard.”

Negatieve reacties
Het ministerie van infrastructuur zegt dat de maatregel is genomen op basis van onderzoek. Daaruit blijkt dat het grote verschil in snelheid gevaar oplevert voor ‘gewone’ fietsers. De praktijk wordt de komende tijd goed in de gaten gehouden. De fietsersbond (voorstander van de maatregel) doet hetzelfde en opende onlangs een forum op de eigen site. De meeste reacties daar zijn tot nu toe negatief.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*