Hyundai: ‘Energie-efficiëntie net zo belangrijk als actieradius’

Afgezien van de prijs is de actieradius de belangrijkste factor voor een elektrische auto om zich van het gros te onderscheiden. Hyundai stelt echter dat energie-efficiëntie van een elektrische auto minstens zo belangrijk is.

Dat meldt Green Car Reports, naar aanleiding van uitspraken van Mike O’Brien, vicepresident van corporate & digital productplanning. O’Brien benadrukte tijdens de Washington Auto Show dat consumenten ook rekening moeten houden met de energie-efficiëntie van een elektrische auto.

Elektrische auto

Hyundai heeft met de elektrische variant van de Ioniq een elektrische auto in handen die niet uitblinkt qua actieradius: ongeveer 200 kilometer. O’Brien stelt echter dat de Ioniq in de dagelijkse behoefte voorziet van 98 procent van de Amerikaanse autorijders én dat de auto de meest efficiënte elektrische wagen is die momenteel op de markt is.

De Hyundai Ioniq heeft namelijk een MPGe-score van 136 (Miles Per Gallon equivalant). Dit is een maatstaf voor elektrische auto’s, die meet hoe ver een elektrische auto rijdt op dezelfde hoeveelheid energie als 1 gallon (3,78 liter) benzine. De Ioniq doet het hiermee net iets beter dan de Prius Prime (133) en de BMW i3 (124).

O’Brien: “Je kan grotere batterijen toevoegen aan een elektrische auto, om de actieradius op een gemakkelijk manier te vergroten. Daarmee gaat de prijs van de auto echter omhoog en de efficiëntie gaat achteruit.”

Accu-angst

Bij consumenten speelt actieradius echter een grote rol. Veel consumenten maken de overstap naar een elektrische auto niet vanwege accu-angst; de angst dat het bereik van de auto niet voldoende is om te voorzien in de dagelijkse reisbehoefte.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*