Wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg geïnteresseerd in de Formule E, maar…

Wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg is niet van plan om in de Formule E te stappen, nu hij bij Mercedes met pensioen gegaan is. De Duitser verraste de wereld toen hij kort na het binnenhalen van de titel zijn vertrek aankondigde. De coureur wilde graag meer tijd met zijn familie doorbrengen, maar sloot het racen in de toekomst in een andere categorie niet uit.

Rosberg blijft als ambassadeur verbonden aan de autofabrikant uit Stuttgart, welke een optie heeft om in 2018/19 te gaan rijden in de Formule E. Het leidde tot de speculatie dat de in Monaco woonachtige coureur mogelijk bij het programma betrokken gaat worden door Mercedes. Een optie die de voormalig F1-coureur zelf uitsluit.

“Nee, ik denk het niet”, reageerde Rosberg tijdens de SPOBIS-bijeenkomst in Duitsland wanneer hem wordt gevraagd naar zijn betrokkenheid bij de elektrische raceklasse. “Ik ben geïnteresseerd in de Formule E. Het groeit zeker enorm snel. We zien hoeveel succes het heeft. Het is erg nieuw en het gaat een andere richting op. Het is gaaf om te volgen. Het heeft een goede toekomst.”

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*