Formule E-race van Brussel gaat niet door

De elektrische grote prijs die voor de Basiliek van Koekelberg zou worden georganiseerd, is uiteindelijk afgeblazen. De wedstrijd oogstte kritiek bij buurtbewoners en bepaalde autoriteiten hadden ook moeite met deze race, hoewel er slechts elektrische voertuigen zouden deelnemen.

Vijf maanden voor de voorziene datum (1 juli)  valt de organisatie van de e-grote prijs van Brussel in het water. Toch waren er heel wat mensen – waaronder de burgemeesters van Koekelberg en Ganshoren – voor het project. dit zou Brussel immers een modern imago geven. Het was uiteindelijk de minister van mobiliteit die zijn veto stelde.

Naast de klachten van de buurtbewoners was er ook nog het mobiliteitsprobleem. Er zouden immers in- en uitgangen van de Leoplod II-tunnel de ganse dag worden afgesloten op het moment van de klassieke vakantie-uittocht. Na een eerdere verhuis van de Heizel naar Koekelberg is het project voor dit jaar definitief afgelast. De organisator hoopt de autoriteiten alsnog te kunnen overtuigen voor de volgende seizoenen, tenzij de Formule E-verantwoordelijken een organisatie in Brussel niet meer zien zitten.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*